Investeren in vastgoed

Het ideale beleggingspand bestaat niet. Maar door slim te investeren kunt u wel maken dat u plezier beleeft aan uw belegging.

Ga voor een nieuwbouwappartement

Wie een verouderd appartement koopt, zal er op de huurmarkt niet veel krijgen. Een huurder betaalt voor­al voor een mooie keuken en een badkamer, en niet zozeer voor de ligging en de opper­vlakte van het vastgoed. Daar betaalt een ko­per graag geld voor. Vandaar dat nieuwbouw de voorkeur geniet. Maar dat is niet de enige reden. Door iets nieuws te kopen, ver­mijdt u ook dat u snel in de kosten zult val­len. Door te investeren in een nieuw gebouw bent u ook meteen mee met de recentste energienor­men. Bovendien geniet een appartement ook de voorkeur op een huis.

...met 1 of 2 slaapkamers

Koop iets dat je kan aanbieden aan de modale Belg. Dat betekent dat je pand zich in de nor­male huurklasse moet bevinden: pakweg 600 à 750 euro. Dan kom je al snel terecht bij de klassieke één- of tweeslaapkamerapparte­menten. Bovendien is dat ook de grootste groep als u uw pand zou willen verkopen, wat de kans op koopinteresse alleen maar verhoogt.

Ga voor neutrale materialen

De bedoeling van een investeringspand is dat u er iets aan verdient. Kijk dan ook naar dat pand als een investering en niet als iets waarin u zelf wilt gaan wonen. Vermijd om te veel persoonlijke smaak in de afwerking te steken, ga voor zo neu­traal mogelijke materialen. Zo krijgt u uw pand sneller verhuurd. Zet de woning ook instapklaar. Het is een illusie te denken dat uw huurder heel het appartement zal schilderen. 

Indexeer de huurprijs

Vermogende Belgen zien bij wijze van spre­ken iedere maand hun private banker om over hun beleggingen te praten, maar naar hun vastgoed kijken ze vaak niet meer om. ln het beste geval indexeren ze de huurprijs. U hebt als eigenaar veel plichten, maar ook rechten. Vergeet dan ook niet om uw huur­prijs te indexeren.

En wist je dat voor het eerst in zes jaar huurpanden terug sneller verhuurd geraken? Zo stond een huurappartement in 2018 gemiddeld 68 dagen te huur, dat is tot een volledige week sneller dan in 2017. 

Kom gerust eens kijken in het modelappartement Woonerf Acacia in Ledegem. We garanderen een jaar huur en je krijgt er gratis schilderwerken bovenop (actie geldig tot en met 30/6/19).

Reacties