Je kot budgetproof inrichten

Verhuizen naar een kot betekent niet alleen meer vrijheid, maar ook een beetje inboeten aan ruimte. Om maximaal te genieten van deze beperkte ruimte is het dan ook belangrijk de inrichting van je kot zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Met deze tips heb jij je studentenkamer binnen no-time low-budget en toch stylish ingericht!


TIP 1: Werk met zones voor een comfortabele indeling

Een kot is véél meer dan een slaapplaats. Je moet er ook eten, werken, ontspannen en vrienden uitnodigen. Om al deze activiteiten vlot te laten verlopen verdeel je de kamer best op in verschillende zones. Zo is het overzichtelijker en kan je jou goed concentreren op je werkplek.

Om je kot vlot in te delen kan je gebruik maken van gordijnen, paravans en een weldoordachte meubelopstelling. Zo kan je het bureau vrijstaand plaatsen om de leerplek duidelijk af te bakenen. Een paravan tegen de achterkant van het bureau voorkomt afleiding en kan prima dienst doen als prikbord. Ook de kleerkast kan een handig meubel zijn om zones te maken in je kot.

TIP 2: Breng ruimte in je kot

Een volgestouwde kamer komt al snel claustrofobisch over. Dit kan je voorkomen door gebruik te maken van lichte kleuren en transparante meubels. Er bestaan ook enkele optische trucjes die je kot visueel vergroten zoals spiegels, open kasten of rekken en gordijnen.

TIP 3: Kies plaatsbesparende en multifunctionele meubels voor je kot

Soms is het beter functionele meubels te kopen dan oude en lompe meubels van thuis mee te sleuren. Zo kan je met een hoogslaper ruimte vrijmaken voor een bureau en met een sofabed kan je vrienden uitnodigen om te slapen. Goedkope meubels voor je kot kan je vinden op verschillende tweedehandssites en lokale kringwinkels. Heel wat studenten zetten hun spullen te koop als ze hun studentenkamer verlaten.

TIP 4: Breng eenheid in je kotinrichting

Door de combinatie van gekregen en nieuwe meubels is je kot al snel een allegaartje van stijlen en kleuren. Met enkele liters verf kan je alle meubels dezelfde look geven en zal je studentenkamer veel homogener en ruimer ogen. Accessoires en accenten kunnen de boel opfleuren.

TIP 5: Geef een persoonlijke touch aan je kot

Na al die jaren thuis wonen heb je eindelijk de touwtjes zelf in handen! Doe dan ook iets uitbundig en zorgt dat je kot jouw persoonlijkheid reflecteert. Maak een mooie muurschildering, verzamel kussens voor een enorme zithoek, hang je plafond vol foto's of bedenk een ander creatief idee!

Reacties