Tips voor een originele housewarming

Een nieuw huis betekent een frisse start van een nieuwe fase in je leven. Je hebt lang moeten zoeken naar de perfecte woning en je bent dan ook van plan om er nog vele gelukkige jaren door te brengen. En dat mag gevierd worden! Tijd om vrienden en familie uit te nodigen! Maak er met onze tips een spetterende en onvergetelijke housewarming party van. 


Gaan wonen in een nieuwe woning is een bijzondere gebeurtenis, die zeker uitbundig gevierd mag worden. In de eerste plaats wil je natuurlijk graag je nieuwe paleisje aan alle genodigden showen, maar een housewarming is meer!

Het inwijden van je nieuwe huis is een perfecte aanleiding om een echt feest te geven. Er zijn verschillende manieren om je housewarming in te vullen. Hoe je dit doet, hangt helemaal af van je eigen voorkeur: een gezellig samenzijn met veel lekkere hapjes en drankjes, een ongedwongen avond met onverwachte spelletjes, of een spetterend feest met muziek en dans. Licht je buren ruim van tevoren in over het aankomende feestje, of beter nog: nodig ze uit! Jouw housewarming is dé gelegenheid om je buren te leren kennen.

Inviteer je gasten

No party without a crowd, toch? Verstuur dus tijdig je uitnodigingen of maak een privé evenement aan op Facebook.

Bereid je hapjes voor

Wanneer de uitnodigingen de deur uit zijn, wordt het tijd om over het eten en drinken na te denken. Omdat je natuurlijk niet de hele tijd in de keuken wilt staan, is een buffettafel ideaal. Maak van tevoren een aantal hapjes klaar en zet alles samen met de drankjes klaar op een mooi gedekte buffettafel.

Selfservice is topservice

Self service is misschien wel het belangrijkste op een housewarming. Anders ben je de hele avond alleen maar bezig met ober spelen. Zorg dat je bij binnenkomst iedereen aanwijst waar ze terecht kunnen, en het komt helemaal goed.

Voorzie (zit)plaatsen

Denk op voorhand na over de ruimte en hoe je die zo efficiënt mogelijk kunt indelen. De gasten zullen al snel een plekje zoeken om te gaan zitten. Voorzie voldoende zitplaats met kussens op de vloer en extra stoelen. Zet wat statafels mét barkrukken in de tuin, zodat je gasten op hun gemak kunnen blijven hangen.

Muzikale noot

Wat is een feest zonder muziek? Met de juiste muziek creëer je precies de juiste sfeer voor jouw speciale avond. Loungy tunes voor een ontspannen avond, groovy beats voor een dansavond of eighties & nineties muziek voor een spelletjesavond.

Laat de housewarmers nu maar komen!

Reacties