Tips voor een zorgeloze verhuis


Gaat u verhuizen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Om niets over het hoofd te zien maakten we een handige checklist.1.             Leg de datum van je verhuis vast. Hou er rekening mee dat verhuisfirma's op sommige dagen beter beschikbaar zijn dan andere dagen, zaterdag is heel gegeerd uiteraard.
2.             Kies eventueel een verhuisfirma. Neem hiervoor best contact op met een erkende verhuizer; de lijst vind je op de website van de Belgische Kamer der Verhuizers. Vraag offertes, vergelijk ze.
3.             Maak al een eerste selectie van de spullen die je niet mee wilt verhuizen.
4.             Vergeet niet jouw woningverzekering te laten wijzigen en jouw nieuwe woning te verzekeren.
5.             Breng ook tijdig telefoon-, internet- en kabelbedrijven op de hoogte. Sommige abonnementen kunnen automatisch en gratis overgezet worden op je nieuwe adres, als je tenminste de termijnen respecteert.
6.             Als je huurt, vergeet dan niet de huur tijdig op te zeggen, binnen de termijn voorzien in je contract. De wettelijke opzegtermijn is drie maanden, te rekenen vanaf de 1e van de maand volgend op de verzending van je aangetekend schrijven.
7.             Heb je kinderen? Verwittig scholen, crèches en dergelijke van je plannen en begin al te zoeken naar nieuwe opvangplaatsen.
8.             Verwittig behulpzame familie en vrienden van je verhuisdatum, opdat ze die datum al in hun agenda kunnen blokkeren.
9.             Zorg ervoor dat u de dag voor de verhuis al klaar bent met inpakken. Breng een label op je verhuisdozen met wat er in de dozen zit, maar ook naar welke kamer ze moeten.
10.          Voorzie gemakkelijke maaltijden voor de verhuisdag. Intensieve arbeid leveren op een lege maag is vragen om problemen. Las ook rustmomenten in om te genieten van de maaltijden zodat u er met nieuwe energie opnieuw kan invliegen.

Denk terug aan de mooie momenten die je beleefd hebt in je vorige huis en blik vooruit op je toekomst in je nieuwe woning en dit nieuwe hoofdstuk in je leven. Veel succes! 


Reacties